CHOOSE YOUR LANGUAGE

მსგავსი რეცეპტები

 
ფუნთუშა
გემრიელი,მარტივი ფუნთუშა ჩაისთან მთელი ოჯახისთვის....
სრულად
 
 
 
 
კლასიკური ჩიზქეიქი
კლასიკური,უგემრიელესი დესერტი...
სრულად
 
ბლინები მოცვით და ვანილით
ბლინები მოცხარით-უყვარს ყველას , ახლა ვხვდებით რატომ.....
სრულად
 
 
ჟოლოს ტორტი არაჟნით
უგემრიელესი,ადვილი, ჟოლოს ტორტი არაჟნით...
სრულად
 
 
სენდვიჩი ბანანით და კაკაოთი
მარტივად მოსამზადებელი , მსუბუქი დესერტი......
სრულად
 
გაყინული ტირამისუ
გიყვართ ტირამისუ ? მაშინ აუცილებლად უნდა გასინჯოთ მისი გაყინული ვერსია...
სრულად
 
ლიმონის და მოცვის კექსი
კექსი საუზმისთვის...
სრულად
 
 
რძის ორცხობილა
ორცხობილა 4 ინგრედიენტით...
სრულად
 
ხილის პარფეტი
ჰაეროვანი ხილის დესერტი...
სრულად
 
 
მასკარპონეს ტრუფელები
ადვილად მოსამზადებელი,სურნელოვანი ტრუფელები ....
სრულად
 
 
 
ბანანის კლაფუტი
ბანანის კლაფუტი მთელი წლის განმავლობაში...
სრულად
 
/
ფრანგული ჟოლოს ტოსტი
ფრანგული ჟოლოს ტოსტი

ფრანგული ჟოლოს ტოსტი

მზადების დრო
10 წუთი
მომზადების დრო
40 წუთი
პორცია
8 ადამიანზე
ინგრედიენტები
რძე , კარაქი , შაქარი , კვერცხი , დარიჩინი , ჟოლო , ჯავზი , პური , თხილი
მომზადების წესი

ინგრ:6 სქელი პურის ნაჭერი,4 კვერცხი,3/4 ჭიქა(175მლ)ყავისფერი შაქარი,1/4 კოვზი ჯავზი(მუსკატის თხილი) და დარიჩინი,2 ჭიქა(500მლ)რძე,1 ჩ/კ ვანილი,1 ჭიქა დაჭრილი თხილი(ან ნიგოზი),1/4ჭიქა(60მლ)კარაქი,4 ჭიქა(1ლ)ჟოლო.

აიღეთ საცხობი ფირფიტა და კარგად წაუსვით კარაქი.თეფშზე,მოათავსეთ პურის ნაჭრები ერთ ფენად.

დიდ ჯამში აურიეთ კვერცხი,შაქარი,ჯავზი და დარიჩინი.ურიეთ სანამ,მასა გახდება ერთგვაროვანი.მიღებულ მასას ნელ-ნელა დაამატეთ რძე და ვანილი.აიღეთ პური და მიღებულ მასაში ამოავლეთ ისე,რომ მთლიანად დაიფაროს.მოათავსეთ მაცივარში და გააჩერეთ მინიმუმ 6 საათის განმავლობაში.(უკეთესი იქნება თუ მთელი ღამით გააჩერებთ,პური უკეთ შეიწოვს მასას და რბილი გახდება).

გააცხელეთ ღუმელი 200° C-მდე.პატარა თასში აურიეთ დარჩენილი 1/4 ჭიქა შაქარი,დაჭრილი თხილი და გამდნარი,თბილი ნაღების კარაქი.გამოიღეთ მაცივრიდან ცივი პურები და თანაბრად გაანაწილეთ მათზე ჟოლო.გააფორმეთ შაქრის,კარაქის და თხილის მასით.მოათავსეთ გაცხელებულ ღუმელში 35-40 წუთის განმავლობაში.დესერტი მზად იქნება,როცა,პური ცენტრში ამოიწევს,ან ჟოლო დაიწყებს დუღილს.

 

 

 
 
მსგავსი რეცეპტები
 
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო: 60
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 12
პორცია: 10-12
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო: 10-12
პორცია: 12
სრულად
მზადების დრო: 7
მომზადების დრო: 5
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 25
პორცია: 12
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 55
პორცია: 8-10
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 30
პორცია: 2
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო: 120
პორცია: 7
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 60
პორცია: 6-8
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო: 60
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო:
პორცია: 8
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო:
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 60
პორცია: 6-8
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 4-6
პორცია: 4-6
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 5
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 5
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 5
პორცია: 3 ჭ.
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 5
პორცია: 40
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 15
პორცია: 24
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 12
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 35
პორცია: 6
სრულად