CHOOSE YOUR LANGUAGE

მსგავსი რეცეპტები

 
 
 
 
მინი პიტა
პატარა პიტა,გემრიელია როგორც ცხელ,ასევე ცივ მდგომარეობაში....
სრულად
 
ფრანგული სუფლე ყველით
ნუ გადაყრით ყველის ნარჩენებს,მოამზადეთ მარტივად უგემრიელესი სუფლე....
სრულად
 
მაკარონი ყველით
გემრიელი რძით და ყველით მომზადებული მაკარონი....
სრულად
 
 
ფარშირებული სოკო
გასინჯეთ და შეაფასეთ, ფარშირებული სოკო...
სრულად
 
 
პაელია

პაელია

მზადების დრო
20 წუთი
მომზადების დრო
15-20 წუთი
პორცია
4-6 ადამიანზე
ინგრედიენტები
კარაქი , ხახვი , ლიმონის წვენი , ქათმის ბულიონი , ტომატი , ქათმის ფილე , შავი წიწაკა , ბრინჯი , კრევეტი , ბარდა , სოსისი
მომზადების წესი

ინგრ:ქათმის ბულიონი-1 ჭ(250მლ),ლიმონის წვენი 1/2 ჭ(125მლ),ზაფრანა-1/4 ჩ/კ,კარაქი-2 ჩ/კ(30მლ),ხახვი-1,მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით,ქათმის ფილე-4,შებოლილი სოსისი-2 ც,ბრინჯი მოხარშული-750მლ,ტომატი-125მლ,გაყინული ბარდა-250მლ,კრევეტი-18ც.

 

გააცხელეთ გრილი საშუალო ტემპერატურამდე და დაფარეთ ფოლგით.

ერთმანეთში აურიეთ ლიმონის წვენი,ქათმის ბულიონი და ზაფრანა.მოათავსეთ ქვაბში და ადუღეთ.გააჩერეთ ხუთი წუთის განმავლობაში.ჩაასხით გადმნარი კარაქი,დაამატეთ მარილი და შავი წიწაკა.

ცალკე,დაჭერით დარჩენილი ქათმის ფილე და სოსისები და აურიეთ ლიმონის მასასთან.ფილე მოათავსეთ ფოლგაზე და შეწვით 5 წუთის განმავლობაში,დაამატეთ სოსისი და დატოვეთ კიდევ ცოტახანს,სანამ,სოსისი მთლიანად არ შეიწვება.

წინასწარ მოხარშულ ბრინჯს გადაასხით ლიმონის მასა(რაც,თავდაპირველად მოვამზადეთ) და ტომატის სოუსი.ფოლგისგან შექმენით ჩანთის ფორმა,გადაიტანეთ მასში ბრინჯი,ბარდა და კრევეტები.დაკეტეთ "ჩანთა"და ასე გააჩერეთ,რათა,ყველა ინგრედიენტი კარგად მოიხარშოს და შეერწყას ერთმანეთს.

გააჩერეთ ფოლგა ცეცხლზე მაქსიმუმ 10 წუთის განმავლობაში და მუდმივად უცვალეთ გვერდი და ატრიალეთ,სანამ,ბრინჯი ძალიან არ გაცხელდება.

 

შენ: პაელია ესპანური,კერძოდ ვალენსიური,ნაციონალური და მსოფლიოში ფართოდ ცნობილი კერძია.ესპანელები პაელიას ამზადებენ ყველა მნიშვნელოვან დღესასწაულზე.არსებობს პაელიას ძალიან ბევრი სახეობა,თუმცა,მათგან 3 ყველაზე ცნობილია : პაელია ქათმით,პაელია ზღვის პროდუქტებით,პაელია ბოსტნეულით.

 
 
მსგავსი რეცეპტები
 
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 15
პორცია: 2
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 25-30
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 30
პორცია: 4-6
სრულად
მზადების დრო: 10-15
მომზადების დრო: 20-25
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 12
მომზადების დრო: 8-10
პორცია: 12
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 30
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 15
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 15-20
მომზადების დრო: 15-20
პორცია: 2-4
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 15
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 5
პორცია: 2
სრულად